BLUSHtxt

BLUSHtxt

Birgitta van der Linden - freelance schrijver

BLUSHtxt

“Art is not a thing. It is a way” – Elbert Hubbard

Zo lang ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door woorden. Vroeger krabbelde ik al dagboeken vol, het schrijven van opstellen was mijn favoriete schoolvak en tijdens het afstuderen nam mijn scriptie boekvormen aan. Net als muziek hebben woorden een melodie, akkoorden, een bas en een beat. Schrijven is een kunstvorm en kunst heeft de kracht je gevoel te raken.   

“I’m a word freak. I like words. I’ve always compared writing to music. That’s the way I feel about good paragraphs. When it really works, it’s like music.”  — Hunter S. Thompson

Mijn huis – en tevens werkplek – is een creatieve broedplaats waar oud en nieuw verenigd zijn. Overal liggen boeken, tijdschriften én de mooiste notitieboekjes die ik meenam van mijn reizen. Ik raak geïnspireerd door de quotes in tijdschriften die in een paar woorden een heel verhaal vertellen en door boeken die me meevoeren naar een andere wereld. Elke creatie in mijn huis vertelt een verhaal, roept iets op en heeft een eigen plekje veroverd. Schrijven doe ik vanuit afstemming, intuïtie en flow; op dezelfde manier bespeel ik de toetsen van mijn gele piano.

In 2010 startte ik mijn tekstbureau BLUSHtxt. Ik ontdekte dat woorden een energie hebben die voor iedereen anders is en dat ik die energie feilloos aanvoel. Daardoor kan ik voor elke doelgroep en voor ieder medium passende teksten schrijven waarin mensen zichzelf herkennen. Dankbaar voor dat talent kan ik hiermee de wereld op mijn manier een stukje mooier maken.

“Writing is art. I paint with words” – Cherie Roe Dirksen

‘Als schrijver heb je vast een favoriet woord’, vragen mensen me vaak. Jaren geleden kreeg ik van een opdrachtgever tijdens een eindevaluatie een compliment dat me altijd is bijgebleven. Ze zei: jij bent echt een woordkunstenaar. Dat is mijn favoriete woord. Niet alleen woorden raken me. Ik zit in het tweede jaar van een opleiding tot holistisch beeldend kunstenaar, want als ik niet schrijf uit ik mijn gevoelens met verf en kwasten op een canvas of in mijn Art Journal.

Ik wil jou als creatieve (mede)ondernemer het podium geven en je helpen met het helder verwoorden van jouw dromen, idealen en visie waarmee je je verbindt met jouw ideale klant. Ook zet ik mijn schrijftalent graag in voor samenwerkingen met (humanitaire) hulporganisaties en goede doelen. Want naast woordkunstenaar en beeldend kunstenaar ben ik óók een idealist met een vlijmscherp gevoel voor rechtvaardigheid.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Bekijk mijn diensten of neem snel contact met mij op.