Je eigen magazine

Je eigen magazine

12-2021 | Birgitta van der Linden

Magazines hebben me altijd gefascineerd. Hoe gaaf zou het zijn als mijn naam boven een artikel prijkt, in het colofon staat? Ik kon urenlang fantaseren terwijl ik de tijdschriften in de boekhandels doorbladerde. In het kader van ‘Dream Big’ gingen mijn dromen veel verder: ik wilde complete magazines maken! Ik houd van papier: de geur, het gevoel, de beelden en woorden die me meenemen. Prachtige exemplaren die op koffietafels liggen en me uitnodigen om even te kijken.

Mijn dromen werden werkelijkheid. Dat is de korte versie, want daar heb ik natuurlijk keihard voor gewerkt. Van opleidingen tot cursussen en workshops en vooral door het opdoen van heel veel ervaring op redacties, communicatiebureaus en marketingafdelingen van allerlei bedrijven. En 13 jaar geleden ging ik het doen. Eerst via een communicatiebureau en sinds 2010 freelance. Ik ben een bladenmaker (wat een heerlijk woord!).

Dat ging niet altijd vlekkeloos; er zijn exemplaren die ik liever niet meer terugzie en dingen die ik nu anders aan zou pakken. Gelukkig zit hier de grootste groei in: als je op je bek gaat komen er ineens zo veel inzichten! Ik houd van die leermomenten.

Inmiddels heb ik veel ondernemers, bedrijven en humanitaire hulporganisaties mogen helpen met hun magazine. Van personeelsbladen tot vakbladen en magazines voor en over ondernemers, merken en goede doelen. Covers, ankeilers, bladformules, bladritmes, tone of voice, ijkpersonen: er bestaan geen geheimen meer als het aankomt op de kunst van het bladenmaken.

Het leuke is: een eigen magazine is voor iedere ondernemer interessant. Want iedere ondernemer heeft kennis in huis, kan klanten en potentiële klanten inspireren en informatie geven over producten, onderwerpen, teamleden en nog veel meer.

Heb jij ook altijd al gedroomd van een eigen magazine van jouw onderneming? Zie jij dat prachtige exemplaar al liggen op jouw koffietafel? Deze koffieleut komt graag eens een bakkie doen om je te vertellen over de mogelijkheden én natuurlijk over wat het je oplevert. See you soon?