Van artistiek Bilbao tot surf-idylle Tarifa

Van artistiek Bilbao tot surf-idylle Tarifa

12-2021 | Birgitta van der Linden

Denk je aan Spanje, dan denk je aan kilometerslange zandstranden aan de Costa’s, authentieke ‘pueblos’, zinderende ‘ciudades’ en besneeuwde bergtoppen in de Sierra Nevada. Maar ook culinaire kunstwerken in walhalla Bilbao en zwierende flamencodansers tijdens hete nachten in Malaga. Spanje verovert jaarlijks vele harten en blijft een populaire reisbestemming.

In de eerste helft van dit jaar vertrokken zo’n 1,7 miljoen Nederlanders en 1,1 miljoen Belgen naar het land van tapas, sangria en siësta. Andalusië is al jaren een van de populairste bestemmingen, maar sinds 10 jaar is er volop beweging; het noorden van Spanje wint razendsnel aan populariteit. Reisorganisaties zien een groeiende vraag naar special interest-reizen, zoals culinaire rondreizen. Een heerlijke manier om Spanje (verder) te ontdekken.

Heb jij voor komend jaar al een reisje naar Spanje geboekt? Ben je benieuwd wat volgens Spanje-kenners dé hotspots zijn? Laat je inspireren door het artikel dat ik schreef voor de internationale editie van The Art of Living: Van artistiek Bilbao tot surf-idylle Tarifa.